HAKKIMDA

Merhaba, Bizim çocukluğumuzda, yani televizyon ve bilgisayarın olmadığı yıllarda, akşam yemekten sonra sofra toplanır, babalar gazeteye göz atarken devasa büyüklükteki ahşap radyolardan ajans dinlerdi. Büyük ablalar fotoroman, ağabeyler Teksas ile zaman geçirirdi. Anneler bir yandan kızlarının çeyizlerine dantel örerken, bir yandan da dizlerine yatmış ufaklığa masal anlatırdı hafiften. O ufaklıklar masal eşliğinde hayallere dalar, çölleri, denizleri geçer, Kaf Dağına ulaşır, oradan uykunun kollarına kanat açardı. Aslında gözleri ellerindeki kitaplarda olsa da, o abla ve ağabeylerin de kulakları kim bilir kaçıncı kez kendilerinin de bir zamanlar severek dinlediği anne masallarında olurdu. Burada çocukluğumun tatlı hatıraları arasında, hayal dünyamı genişleten o anne masallarıyla birlikte, benim kendi çocuklarıma anlattığım kendi masallarımı ve diğer bilinen çocuk masallarını paylaşmak istedim. Sizler de dizinize yatan kardeşinize, çocuğunuza ve hatta kendinize anlatasınız, masal dünyasının uçsuz bucaksız macerasına katılasınız diye

11 Mayıs 2013 Cumartesi

ANNELER GÜNÜ DOLAYISIYLA

Merhabalar,

Annemden masallar başlığında yayınladığım masallar orjinal Kafkas masallarıdır. Ben de masallarımı yazarken  dinlediğim masalların temalarını kullanarak yazmaya çalıştım.  Anneler günü adına bloğumda birşeyler paylaşmayı düşünürken, doğuya dayatılan Anneler Günü'nün aslında batının ihtiyacı olduğu kanaatine vardım. Batı masallarında ( Külkedisi, Pamuk Prenses, Uyuyan Güzel vs) kötü karakterler hep kadın kılığında. Külkedisinin ve Pamuk Prensesin üvey anneleri nezdinde anneler de kutsal değil. Cadılar dişi cinsiyetle resmedilmiş. Ortaçağda binlerce kadının cadılık suçuyla yakılması masalların etkisiyle mi oldu yoksa bu vahşet masallara mı yansıdı bilinmez. Oysa doğu masallarında kadınlar anadır, yardır kısaca kutsaldır. Kötü karakterler devler ve ejderhalardır.
Dolayısıyla bizlerin annelerimizin kıymetini bilmek, onları arayıp sormak, hediye ile gönlünü almak için anneler gününe ihtiyacımız yok değil mi.
Tüm annelere hürmetlerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder